O paletă cromatică bazată pe contrastul dintre alb și negru inspiră simplitate și eleganță.

În procesul de amenajare a unui apartament cu două camere, cei mai mulți români se concentrează în mod preponderent asupra factorului funcționalitate, neglijându-l adesea pe cel de design. Proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com, demonstrează însă că cele două obiective nu trebuie să se excludă reciproc:

Budapesta apartment 1

Situat în centrul Budapestei, Ungaria, apartamentul din imagini ocupă o suprafață utilă de 73 de metri pătrați. Compus dintr-un dormitor, living, bucătărie și băi, acesta se distinge printr-o compartimentare modernă și beneficiază de avantajul unei terase generoase. Pornind de la dorința expresă a beneficiarului, designerul Kata Koppany creează un ambient contemporan și elegant, apelând la un stil minimalist.

Budapesta apartment 2
Budapesta Apartment 3

Zona socială a casei, compusă din living, zonă de dining și bucătărie, este concepută ca un spațiu amplu, deschis, tipic modern. Paleta cromatică folosită, bazată pe contrastul dintre alb și negru, este una tipic minimalistă, ce inspiră simplitate și eleganță; nuanțele calde de crem, alături de inserarea unor elemente vii în „peisaj” (plantele decorative, florile și fructele), atenuează sobrietatea întregului decor, conferindu-i prospețime și dinamism. Potrivit cu dorința proprietarului, amenajarea acestui apartament atrage atenția prin câteva elemente originale de design: peretele dinspre bucătărie, finisat în mod deosebit și decorat cu un ceas cu design contemporan, șemineul de pe perete, sistemul modern de iluminare etc.

Budapesta apartment 4
Budapesta apartment 5
Budapesta apartment 6
Budapesta apartment 7
Budapesta apartment 8
Budapesta apartment 9

Ideea centrală din spatele amenajării dormitorului pare să fie, mai mult decât în zona de zi, cea de confort propice odihnei. Aici, luminozitatea albului este înlocuită de efectul relaxant al nuanțelor de crem și maro, în timp ce duritatea negrului este „îndulcită” de o nuanță relaxantă de gri. Nu lipsesc nici elementele originale de design, precum cuvertura de pat cu aspect de blană sau statueta de pe noptieră.

Budapesta apartment 10
Budapesta apartment 11
Budapesta apartment 12
Budapesta apartment 13
Budapesta apartment 14

Sursă foto: Freshome.com

Sursa: imobiliare.ro