Tags

, , , , ,

Sunteti hotarat sa vindeti? Cititi aceste sfaturi pentru a mari sansele sa intalniti un cumparator cat mai repede.

Atunci când un imobil este scos la vânzare, primul lucru care face diferenţa între a avea mai multi clienti şi a aştepta luni întregi un telefon este, cu siguranţă, preţul. Este bine sa cunoasteti preturile din zona in care este amplasat imobilul pentru a vedea daca satisfac nevoia dumneavoastra financiara si daca este momentul sa vindeti. Dacă îţi doresti un pret mult mai mare decat valoarea altor oferte similare, rişti să alungi mulţi potenţiali clienţi.

Pentru a reusi sa aveti cat mai multi clienti trebuie sa stiti ca impactul vizual al locuintei si felul in care se simt clientii in momentul in care vizioneaza o proprietate, joaca un rol important in decizia de cumparare pe care o vor lua.

Mirosurile neplacute si o casa murdara pot respinge clientii de la inceput. De aceea este bine ca inainte de a primii clientii la vizionare sa eliminati toate sursele de mirosuri neplacute. In cazul in care aveti animale de casa este bine sa aerisiti bine locuinta sa curatati cutia cu nisip precum si vasele pentru mancare. Nu încercati să ascundeti lucrurile murdare într-un dulap sau oricare alt loc deoarece vizitatorii pot căuta chiar şi acolo.

Daca aveti o locuinta de vacanta si nu aveti timp sa faceti curat in fiecare zi, asigurativa ca baia, bucataria si podelele sunt curate iar in chiuveta nu sunt vase nespalate. Mirosul de igrasie sau mucegai poate alunga potentialii clienti de aceea este bine sa remediati inainte de vizionare aceste probleme. Este bine de stiut ca mirosul florilor, de cafea sau prajituri pot fi placute pentru clienti.

Dezordinea reprezinta un aspect negativ in decizia unui client chiar daca locuinta este curata. Daca aveti copii, se intampla adesea ca acestia sa lase jucariile insirate in toata casa. Inainte de vizionare este bine sa le puneti la locul lor.

Nimanui nu ii place o casa intunecoasa si de aceea este bine sa inlocuiti becurile slabe cu unele puternice iar daca aveti ferestre asigurativa ca draperiile si perdelele nu blocheaza lumina naturala. Cateva lampi cu aspect deosebit creaza un ambient placut.

Inainte de a pune locuinta la vanzare este bine sa o redecorati deoarece sunt sanse mici sa gasiti un client care sa aiba aceleasi gusturi ca tine in materie de design. Culorile tari sau un tapet care izbeste ochiul pot fi inlocuite cu anumite culori precum crem sau alb pentru ca spatiul sa aibe o nota neutra si sa para mai aerisit. Astfel aveti mai multe sanse in vanzarea locuintei.

Daca locuinta are curte, este bine de stiut ca acesta este primul lucru pe care un client il va vedea. Gazonul trebuie sa fie tuns, spatiul destinat gratarului sa fie curat, florile si arbustii sa fie ingrijiti, anumite lucruri sa nu fie depozitate la vedere. Impactul vizual al unei curti ingrijite indeamna clientii sa viziteze si locuinta.

Cand un client intra pe usa primul lucru pe care il vede este holul de intrare unde nu trebuie sa fie lucruri imprastiate, in special incaltarile. O floare asezata la intrarea in casa transmite un mesaj de caldura si prietenie.

Un client cumparator nu se va simti liber sa analizeze lucrurile la vizionare si nici prea confortabil daca tu vei lua parte la vizionare. Nu trebuie inteles gresit acest aspect deoarece este bine sa lasati prezentarea locuintei in mainile unui agent imobiliar in care aveti incredere si va ajuta la vanzarea imobilului. Agentul imobiliar este detasat emotional si este in masura sa prezinte avantajele si dezavantajele proprietatii.

Amenajarea locuintei inainte de a fi scoasa la vanzare reprezinta 50% din modalitatea de vanzare iar pretul locuintei reprezinta restul de 50% din vanzarea imobilului.